SangKokOo & SangKikiy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

Thursday, September 23, 2010

DenGgi ooo Dengue..!!!

Hari ini hari ke 6 aku menunggu result blood test from HTAA..dah 3X amik darah..DR ckp..seminggu dmam bru dapat detect,it is tRUe??..previous blood test result show my platelet DROP..tapi Dr ckp..within normal limit..DEMAM still ON n OFF..klu dah start dmam tu..TEmperature sudden increase,,mcm 10thun dmam...nk bangkit pun xboleh..sakit kpala,,hanya Allah saja yg taw...

Alkisahnya bermulaaa...

16 sept 2010

- aku datang ke kuantan..sbb ptg JUMAAT da start class BV by Br HaFidz..
- time ni sehat walafiat..xder sign2 nk dmam..
- bertolak dari rumah seawal jam 10am..jln sgt jem time mnuju ke rumah FAIZ..smpai Dungun da lewat..singgah rumah TOK..mmg sgt2 seronokk...dapat jumper smua 'anok wanok'
- smapai kuantan :jam830pm..bersama zana,,kami hntar Faiz n ke Tunas Manja..sHopping sket

17 sept 2010

- pagi2 dah heppy sbb taw besfren saya mau pulang..
- petang :300pm..ke kelas BV..time ni badan dah start rase xsedappp.but still kuatkan semangat demi BV terchentaaaa
- pulang dari class jam 4pm lbih2,,badan dah mulaa rasa panass..sejuk panas jer rasa..truss aku makan panadol sbb kepala pening sangat2.
- kul8pm : dapat msej,,class BV start 900pm..aku mntak Farahiyah n Huda teman aku g clinic sbb da xtahan..muka dah mulaa pucat2
- kami ke POLIKLINIK SHUKRI(dkat ngn Secret Receipe IM)
- Dr diagnose as VIRAL FEVER..My temperature : 38.5 degree..patotlaaa sgt2 xlarat..
- kuatkan langkah utk attend class BV tkut ketinggalan..

18 sept 2010
- seawal pagi,,jam 4am:jemput bespren dari terminal,,time ni...demam raser dah kebah after mkn ubat
- lpas solat sbuh..aku lena skejap..class BV ngn PROF FAUDZIAH : 8.00am
- tiba2..aku terjaga..TERUS MUNTAH yang amat banyak..kepala pusing...badan teruss lemah..
- aku makan ubat..kuatkan langkah utk ke class BV lewat sket..
- petang : bdn rase sehat sket..da kurang muntah..dapat attend class BV
- pulang dari class..bdn start rase xsedapp jerr..perasaan demam dtg lagi..
- aku n bespren ke GIANT,,smata2 sbb aku nak mkn bubur nasi yg sgt sedap..wpun mulut xsedap..rase pahit smua mendaa,,aku makan jgak utk alass perut
- pulang dari GIANT..sampai LVEL 3 blok aku..terusss muntah..abissss bubur nasi yg sdapp tu..sgt membazirrr...
- time ni..dmam mula melandaaa...badan aku trasa panass sgt2..
- syukur alhmd..Tuhan kurniakan aku sahabat baik yg sgt caring..die bgi 1st class layanan.
- 1.00am : badan aku mengigil2..urat saraf rase sakitt sgt2..muntah n trus muntah...
- bespren aku decide utk bawa aku ke UNIT KECEMASAN.
- rmai sgguh pesakit kat EMergency Room,,sabarr jer laaaa..
- bilaa jumper dr..based on d symptoms,, DR suspek aku kena DENGUE FEVER..hnya tuhan je taw,,btapa risauuuunyerr aku...
- TEMPERATURE : 40 degree
- Dr pesan suh dtg amik darah keesokan paginyaa n kn minum air banyak2..@least 3L per day

19 sept 2010

- ke hospital utk amik darah...
- xdapat attend class BV,,sangat ketinggalan..
- still muntah2
- tggu hospt tepon utk taw kptusan darah
- petang : start dmam panass lagi smpai ke pagi

20 sept 2010
- ader class CO3 ngan PROF
- after class..tgok Hpone ader miskoll from unknown No,,trus kol..mmg sah..HTAA staf yg call.
- dia mntk dtg ke hospital utk amik darah lagi
- dmam da kurang sket but On n OFF

21 & 22 Sept 2010

- ke hospital utk amik darah
- Denggi test: -vE..tpi Dr mintak amik darah lgi sbb platelet keep decrease gradually..
- da x dmam..Alhamdulillah,,hopefully free from DENGUE..
- da brape GELEN air 100PLUS abisss..Air mineral toksah citer ar..
- penat ulang alik g toilet..huhuhuu

---HopefUlly no call from HTAA,,FREE from DENGuE--

--TQVM to NUR IZZATI MD NAWAWI...hnya Allah shaja dapat mmblas jasa baikmu--
--soRry to ABAH,,UMMI,,n smua mak2sdare+cousin sbb buat kalian risauu n susah payah cari ketam nipah--

: sesungguhnya,,setiap ketentuan dari ALLAH SWT adalah yg TERBAIK utk hambaNYA..aku redha dgn setiap ujian dariMU Ya Allah..:

1 comment:

Said Saiful Fazli said...

salam singgah!!
btw, nice blog~